Nigeria Airforce Past Questions and Answers ⇑ Current Affairs (NAF Test/Exam)

Nigerian Airforce Recruitment 2018/2019

Good day my viewers and welcome to the portal where you get the latest information regarding past questions of the various arm force of Nigerian like the Nigerian Air force, Nigerian Army and finally the Nigerian navy. So many persons have asked and requested for the past questions of the Nigerian Airforce, how to get the Nigerian airforce past questions and answers, how to download the Nigerian Airforce past questions and answers.

So this is the necessity why I have gone on research and came up with this tangible publication regarding to the Nigerian Airforce past questions and answers.. if you need more of the hard copies of the past questions and answers you can as well download it via the link provided for you below.

So therefore, in this publication today, I will be disclosing to you all that you need to know about the Nigerian airforce past questions and answers. How you can download the past questions and as well get the hard copy of the past questions write inside your mail box with a simple easy steps.

INTERESTING: Nigerian Army Salary Structure ⇑ How much are Nigerian Soldiers paid per month ⇑ Application form here

Current Affairs: Nigerian Air Forc (NAF) Past Questions and Answers

1) When was Nigeria airforce(NAF) established?

ANSWER: 18 April 1964

2) What are the objective of Nigeria airforce?

ANSWER: The Nigeria airforce shall be charged with t defense of the federal Republic by air, and the personnel shall be trained in such duties as in t air as well as on the ground.

3). What are the notable achievement of Nigeria airforce?


  • Early Development (1961-1967)
  • The Nigeria Civil war: the successful delivery of effect in the Nigeria civil war.
  • Liberation war in Southern Africa
  • Peace support operation
  • Mission in aid to Civil Authority
  • Training: Naf has establish various school in diffe giving it a capacity to meet about 95% of its training require
  • Establishment of air force institute of Technology
  • The civil war period (1967-1970)
  • The post civil years(1970-1980)
  • The era of consolidation(1980-1990)
  • 1990 to 2000

4) Which of the following is the chief of Air Staff?

ANSWER: Air Vice Marshal Sadique Abubakar

Nigerian Air Force Official Website – Recruitment Portal

5) Who is the present Chief of Defense Staff?

ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin

6). What is the full meaning of NDA?

ANSWER: Nigeria Defence Academy

7). What is the full Meaning of NAF?

ANSWER: Nigeria Airforce

8). Who is the current Senate president of Nigeria?

ANSWER: Sen. Bukola Saraki

9). When did Nigeria got her independence?

ANSWER: 1 October 1960

10). When did Nigeria become a Republic?

ANSWER: 1 october 1963

11). what year did Nigeria civil way started and ended?

ANSWER: Started 1967 and ended 15th jan. 1970

12). who was the first Executive president of the Feder Republic of Nigeria?

ANSWER: Alh. Shehu Shagari

13) Which year was Nigeria flag designed and who design it ?

ANSWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi 1959

14) Who is the current Speaker of Nigeria House Representative?

ANSWER: Yakubu Dogara

15) what is the Current population of Nigeria?

ANSWER: 183 million

16). The last colonial governor general of Nigeria is?

ANSWER: James Robertson

17). Who was the first military president of Nigeria ?

ANSWER: Ibrahim Babangida

18). what system of government do Nigeria practice?

ANSWER: Federalism

19). The Northern and Southern protectorate was amalgamat in? ANSWER: 1914

20). Who is the first Nigeria airforce female pilot ?

ANSWER: Cadet Blessing Liman

21). Who was the first President of Nigeria?

ANSWER: Dr. Nnamdi Azikiwe

22). Who was the first Military Head of State in Nigeria?

ANSWER: Gen. JTU. Aguiyi Ironsi

Download Nigerian AirForce  Past Questions and Answers (NAF)

Coming Soon – Aptitude test Current Affai Nigeria Airforce. Download Nigerian Air Force (NAF) P Questions and Answers.

I hope this publication finds you well, if so kindly use the comment box below to share your views, questions and complains. dont forget bro to help us spread this information with friends on social media like Facebook, twitter, Instagram Google+ and many more… you can simply do this by just clicking any of the social media sharing icon below to share. THANK YOU